Hakeri napali iransko nuklearno postrojenje - i pustili im AC/DC

Stručnjak za zaštitu kompjutera od napada Miko Hiponen objavio je mejlove u kojima je potvrđeno da su "hevi metal" hakeri izvršili napad na iranske naučnike
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2012. 17:01h

Iranski nuklearni naučnici zatražili su pomoć najvećih svjetskih stručnjaka za bezbijednost kompjutera zbog krajnje neobičnog problema, piše Dejli Telegraf.

Iransko postrojenje u kojem se vrše nuklearna istraživanja bilo je meta hakera koji su pored toga što su ugasili dio njihovih operacija na razglasu u toj zgradi pustili pjesmu AC/DC -a "Thunderstruck".

Stručnjak za zaštitu kompjutera od napada Miko Hiponen objavio je mejlove u kojima je potvrđeno da su "hevi metal" hakeri izvršili napad na iranske naučnike, a došli su od Iranske organizacije za atomsku energiju.

"Neka muzika je svirala sa razglasa u više radnih stanica u toku noći, i to pojačana do maksimuma. Vjerujem da je to bila pjesma "Thunderstruck" od AC/DC -a", kaže se u obraćanju iranskog naučnika Hiponenu.

Hiponen, inače jedan od najpoznatijih "lovac na viruse" otkrio je da su mu se iranski naučnici i ranije obraćali zbog hakerskih napada.

Galerija

Bonus video: