Klinton: Svom raspoloživom silom ćemo spriječiti iranski nuklearni program

Nakon izjave o mogućoj upotrebi američke sile, Klintonova je kazala da "iranski lideri još uvijek imaju mogućnost da donesu pravu odluku"
82 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2012. 09:38h

Američka državna sekretarka Hilari Klinton najavila je da će SAD upotrijebiti "sve elemente američke sile" da spriječi Iran da razvije nuklearno oružje.

Ona je izrekla tu uvijenu prijetnju na kraju jučerašnjeg dana, tokom koga se odvojeno sastala s izraelskim i palestinskim liderima u Jerusalimu i Ramali, u trenutku kad SAD i Izrael vode debatu o tome koji je najbolji odnos prema iranskom nuklearnom programu.

I dok SAD traže da se više vremena posveti sankcijama i pregovorima, Izrael je više puta nagovijestio mogućnost vojne akcije, podsjeća AP.

Jevrejska država smatra Iran najvećom prijetnjom po svoju egzistenciju.

Izrael je više puta nagovijestio mogućnost vojne akcije protiv Irana

I SAD i Izrael vjeruju da Iran ima za cilj da proizvede nuklearno oružje, što ta zemlja poriče.

Nakon izjave o mogućoj upotrebi američke sile, Klintonova je kazala da svakome više odgovora diplomatsko rješenje i da "iranski lideri još uvijek imaju mogućnost da donesu pravu odluku".

Susret Šimona Peresa i Hilari Klinton u Jerusalimu

Dvostruki aršini: Palestinski novinari iz protesta napustili konferenciju

Palestinski novinar Muhamed Abu Kadir kazao je danas da su on i trojica njegovih kolega napustili mjesto održavanja konferencije za novinare američkog državnog sekretara Hilari Klinton nakon što je od njih zatraženo da skinu pantalone tokom izraelske bezbjednosne provjere.

Palestinski novinari pozvani su da prisustvuju događaju u američkom konzulatu, koji je poslao člana osoblja da ih provede kroz obezbjeđenje.

Abu Kadir, novinar dnevnog lista "Al Kuds", rekao je da od izraelskih i stranih novinara nije traženo da skinu odjeću

Abu Kadir, koji je novinar dnevnog lista "Al Kuds" rekao je da od izraelskih i stranih novinara nije traženo da skinu odjeću.

Strani novinari su se i ranije žalili na "neugodne pretrese" na događajima sa visokorangiranim izraelskim političarima.

Zvaničnik izraelske vlade rekao je da Izrael pokušava da pruži najbolje moguće obezbjeđenje za Klintonovu, kao i da su slične procedure zastupljene i na svim bezbjednosnim lokacijama u zapadnim prijestonicama.

Galerija

Bonus video: