Američki brod otvorio vatru na čamac kod Dubaija

Pentagon je potvrdio da je posada iz teških mitraljeza zapucala na motorni brod koji se nakon višestrukih upozorenja nastavio da se približava američkom brodu za snabdijevanje gorivom
1 komentar(a)
USNS Rappahannock, Foto: Usnavy.com
USNS Rappahannock, Foto: Usnavy.com
Ažurirano: 16.07.2012. 19:16h

Jedna je osoba poginula a najmanje tri su ranjene u pucnjavi kad je posada američkog broda "USNS Rappahannock" otvorila vatru na mali motorni brod koji im se približio dok su plovili pokraj obale Dubaija, rekao je jedan američki dužnosnik za Reuters

Pentagon je potvrdio da je posada iz teških mitraljeza zapucala na motorni brod koji se nakon višestrukih upozorenja nastavio da se približava američkom brodu za snabdijevanje gorivom pokraj luke Džebel Ali u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Posada američkog broda nekoliko je puta upozorila posadu čamca da se okrene i udalji", kaže se i saopštenju centralne komande američkih pomorskih snaga.

Pentagon nije službeno potvrdio podatke o žrtvama već je rekao da su za te informacije treba obratiti vlastima Ujedinjenih arapskih emirata.

Podsjetimo, američki razarač "USS Cole" je 12. oktobra 2000. napadnut u Adenu (Jemen) čamcem nakrcanim eksplozivom i tada je poginulo 17 a ranjeno 39 članova posade američkog broda.

Bonus video: