Godinama mučio suprugu: Bila je u lancima čak i kad je rađala

Istražioci su kazali da imaju 45 fotografija na kojima se vide opekotine od pegle i užarene tave na leđima i prsima nesrećne žene
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.07.2012. 19:33h

Policija američke države Vest Virdžinije uhapsila je 37-godišnjeg Pitera Lizona zbog sumnji da je skoro deset godina 43-godišnju suprugu Stefani Lizon držao u zatočeništvu i mučio, a u lancima ju je držao čak i kada je rađala.

Istražioci su kazali da imaju 45 fotografija na kojima se vide opekotine od pegle i užarene tave na leđima i prsima nesrećne žene dok su na zglobovima vidljivi ožiljci. Zamjenik šerifa okruga Džekson Toni Bogs je kazao da se takve povrede više ne mogu okarakterisirati kao zlostavljanje, već je to mučenje, piše CBS.

Piterov advokat Šon Bajlis je kazao da su optužbe "proizvod bujne mašte ili slabašnog uma".

"Navodna žrtva nije iznijela te optužbe. Bila je to treća strana", rekao je Bajlis i dodao da će Stefani reći da je ta priča lažna i da su optužbe protiv njenog supruga pogrešne.

Stefani je 2. jula, dok je suprug bio na drugom kraju zgrade, ušla u prodavnicu i rekla radnicima da "pokušava da pobjegne od supruga te da se samo mora sakriti na par minuta".

Žena je djelovala mirno, ali je stalno pogledivala kroz prozor kako bi vidjela traži li je Piter. Rekla je radnicima da ne želi da uključi policiju, ali je pristala da nazove sklonište za zlostavljane žene.

Nazvala je i porodicu i tražila novac, dok joj je zaposleni Bosli Rental & Supplyja dao nešto gotovine i pozvao taksi da bi mogla da dođe do banke. Radnik je kazao da je žena šepala i da je izgledalo da je povrijeđena.

Dodao je da joj je odjeća bila čista, ali je ona smrdjela. Suprug je nije tražio, a policija je stigla tek nekoliko dana kasnije.

Stefani je drugoj ženi u skloništu ispričala o suprugovom zlostavljanju. Kazala je da ju je suprug vezao dijelom poljoprivredne opreme, uz sve druge stvari koje joj je radio. Zvao ju je "robinjom" i morala je da klekne svaki puta kada bi on ulazio u sobu.

U lancima je morala da rodi i svoje dijete koje je suprug potom zakopao na farmi. Drugo dijete je preživjelo sličan porođaj.

PROČITAJTE JOŠ

Ispovijest Podgoričanke: Držao mi je nož pod grlom, tukao me, ponižavao >>>

Stotine Avganistanki u zatvoru zbog "nemorala" >>>

Bonus video: