Malezija: Pronađena najveća količina narkotika u zadnjoj deceniji

Skoro tri miliona pilula nimetazepama pronađeno je u crnim plastičnim kesama, što je najveća količina droge zaplijenjena u ovoj državi za poslednjih 10 godina
0 komentar(a)
tablete, Foto: Blogspot.com
tablete, Foto: Blogspot.com
Ažurirano: 09.07.2012. 11:21h

Najveća količina opojnih sredstava, u vrijednosti od 18 miliona dolara pronađena je u Maleziji, u jednom brodskom kontejneru iz Indije, što je ujedno i najveća količina narkotika zaplijenjena u posljednjih 10 godina.

Kako prenosi Klix, skoro tri miliona pilula nimetazepam pronađeno je u crnim plastičnim kesama sakrivenim među vrećama s duhanom za žvakanje i mirišljavim štapićima, što je izjavio zamjenik generalnog direktora carine Matrang Suhaili.

U Maleziji je ovaj sedativ nelegalan, jer se obično prepisuje za nesanicu ili poremećaje sna, a ponekad se koristi za ublažavanje dejstva metamfetamina i drugih stimulativnih sredstava.

"Ovaj kontejner je dopremljen u Hong Kong, gdje je prebačen u drugi brod koji je stigao u malezijsku luku Klang 23. juna. Carinici su na osnovu dojave pretresli kontejner sedam dana kasnije i pronašli pilule", rekao je Matrang.

Osumnjičeni su i privedena četiri malezijska državljanina, uključujući jednu ženu i jednog muškarca iz Bangladeša.

"Ovo je najveća zaplijena u poslednjoj deceniji", kazao je Matrang.

Bonus video: