Tramp: Meksiko će platiti zid; Nijeto: Nikada

Zid je bio jedna od centralnih tema tokom Trampove kampanje, a američki predsjednik zamislio je da tako spriječi veliki broj ilegalnih ulazaka u SAD iz Meksika
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.05.2018. 15:16h

Američki predsjednik Donald Tramp optužio je Meksiko da ne radi ništa kako bi spriječio ilegalne migrante da ulaze na teritoriju SAD i ponovio raniju prijetnju da će Meksiko prije ili kasnije morati da plati izgradnju zida između SAD i Meksika.

"Na kraju, Meksiko će platiti za zid. Oni ne rade apsolutno ništa kako bi zaustavili ljude iz Meksika, Hondurasa i tamo nekih drugih zemalja da ilegalno ulaze u SAD... Ne rade ništa da nam pomognu", rekao je Donald Tramp obraćajući se pristalicama u Nešvilu, prenosi Rojters.

Zid je bio jedna od centralnih tema tokom Trampove kampanje, a američki predsjednik zamislio je da tako spriječi veliki broj ilegalnih ulazaka u SAD iz Meksika, odakle dolaze, kako je sam više puta rekao, najokoreliji kriminalci.

Sat nakon te Trampove izjave meksički predsjednik Enrike Penja Nijeto odgovorio mu je na Tviteru da Meksiko nikada neće finansirati taj zid.

"Ne. Meksiko nikada neće platiti taj zid. Ni sada ni kasnije. Iskreno, Meksiko (svi mi)", napisao je meksički predsjednik na Tviteru na engleskom, a zatim taj "tvit" napisao i na španskom jeziku.

Bonus video: