Meksiko: Uhapšen sin vođe jednog od najmoćnijih kartela

Hesus, poznat kao i "El Gordo" (Debeli) kod sebe je prilikom hapšenja imao dvije puške, dva pištolja, 4 granate i nepoznatu količinu novca
51 pregleda 0 komentar(a)
Hesus Guzman, Foto: Kswt.com
Hesus Guzman, Foto: Kswt.com
Ažurirano: 22.06.2012. 07:56h

U meksiku je uhapšen sin najtraženijeg meksičkog narko bosa, lidera moćog kartela Sinaloa, Hoakina Guzmana Loere, saopštili su danas zvaničnici.

Hesusa Alfreda Guzmana uhapsila je meksička mornarica u Halisku, saopšteno je iz mornarice. Hesus, poznat kao i "El Gordo" (Debeli), kod sebe je prilikom hapšenja imao dvije puške, dva pištolja, 4 granate i nepoznatu količinu novca.

Visoki zvaničnik koji je želio da ostane neimenovan rekao je da vlasti SAD vjeruju da je Guzman mlađi nadzirao veliki dio operacija vezanih za drogu i pranje novca u zapadnom Meksiku. Zvaničnici očekuju da će SAD tražiti izručenje Guzmanovog sina, navodi AP.

Hapšenje Guzmana odigralo se nedjelju dana prije predsjedničkih izbora u Meksiku.

Hesusov otac, Hoakin Guzman pobjegao je 2001. godine iz zatvora u kolicima za veš, vodi kartel Sinaloa, vjerovatno najmoćniju kriminalnu organizaciju u Meksiku.

Nasilje i ubistva među kartelima dostigli su vrhunac u posljednjih 10 godina. Samo od 2006. od kada je Felipe Kalderon na vlasti desilo se više od 55 hiljada ubistava povezanih sa kartelima.

Bonus video: