U vojnoj školi uče mržnji: SAD bi mogle sravniti Meku i Medinu

U vojnoj školi u Virdžiniji nastavni materijal prikazuje kao da su SAD u ratu s islamom,
50 pregleda 71 komentar(a)
Ažurirano: 20.06.2012. 19:34h

U jednoj vojnoj školi za oficire u nastavi korišćen je antiislamski materijal i to uslijed loše procjene i lošeg nadzora, kako je danas saopštilo Američko ministarstvo odbrane.

Kako prenosi Beta, neki od nastavnih materijala sugerišu da bi SAD mogle sravniti sa zemljom svete muslimanske gradove Meku i Medinu u Saudijskoj Arabiji.

To bi se moglo dogodii bez obaziranja na civilne žrtve, baš kao što je učinjeno u Drugom svjetskom ratu bacanjem nuklearne bombe na Hirossimu u Japanu ili bombardovanjem Drezdena u Njemačkoj.

U vojnoj školi u Virdžiniji nastavni materijal prikazuje kao da su SAD u ratu s islamom, iako su američki zvaničnici do sada uvijek govorili da su SAD u ratu s terorizmom.

Pentagon je saopštio da je potpukovnik Metju Duli "oslobođen dužnosti" da drži nastavu, dok su istražitelji tražili da se preispitaju i nastavne aktivnosti dvojice civila kako bi se viđelo da li prema njima treba pokrenuti disciplinski postupak.

Duli je u nastavi sugerisao da Ženevska konvencija, koja štiti ratne zarobljenike, "više nije relevantna" i da muslimani "mrze" sve za šta se zalažu kadeti u toj školi.

Ministarstvo odbane je krajem aprila prekinulo sporno predavanje poslije primjedbe jednog od kadeta.

I američki Federalni istražni biro (FBI) je prekinuo neke od svojih obuka prošle godine pošto je otkriveno da se u nastavnom planu kritikuje islam.

Otkriće antiislamske propagande u školi za oficire je objavljeno u izvještaju koji je sastavljen pošto je načelnik Združenog štaba Martin Dempsi zatražio od svih vojnih službi da preispitaju obuku kako bi se obezbijedilo da se u nastavi ne koristi antiislamski materijal.

Bonus video: