Indija: Kako se konzervativni očevi nose sa "zabranjenim ljubavima" svojih ćerki

Ubistva mlađih parova su u porastu i pred njima se često žmuri - mahom onda kad se "kazna" procijeni kao prihvatljiv oblik tradicionalne pravde
96 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.06.2012. 10:17h

Indijac Ogad Sing odrubio je glavu svojoj ćerki zbog njenih vanbračnih veza, dok je u državi Gudžarat otac spalio ćerku jer je pobjegla sa momkom i udala se.

Ogad Sing, radnik u kamenolomu u indijskoj državi Radžastan, odrubio je mačem glavu svojoj 22-godišnoj ćerki koja se udala prije tri godine, ali se potom odvojila od muža, saopštila je lokalna policija.

On je zatim neko vrijeme defilovao selom noseći glavu u jednoj, a krvavi mač u drugoj ruci prije nego što su ga komšije ubijedile da se preda policiji.

"Optuženi se odlučio na ovaj ekstremni korak zato što je bio bijesan zbog njenih vanbračnih afera," rekao je policijski funkcioner Raul Katki AFP-u.

Sing nije pokazivao znake kajanja.

Otac je ("spasivši" tako svoju narušenu "čast") defilovao selom noseći glavu svoje ćerke u jednoj, a krvavi mač u drugoj ruci

On je policiji rekao da je više puta molio ćerku da prekine veze sa drugim muškarcima i ostane kod kuće, napominjući da je ćerku ubio u napadu bijesa što mu nanosi sramotu.

U državi Gudžarat na zapadu Indije jedan drugi otac je zapalio ćerku živu zato što je pobjegla sa momkom, prenijela je indijska agencija PTI.

Ubistva mlađih parova koji se vjenčavaju van kaste ili protiv želja rodbine su u porastu u Indiji.

Ubice to pravdaju zaštitom porodičnog ugleda, a mnogi slučajevi nisu prijavljeni ili policija i lokalni političari pred njima zatvaraju oči smatrajući ih za prihvatljiv oblik tradicionalne pravde, odnosno zaštite porodične časti, prenosi AFP.

Bonus video: