Hiljade studenata protestovalo u Čileu

"Nastavićemo da se bunimo, jer studentski pokret ne uspijeva da riješi nekoliko bitnih pitanja. Želimo da ih riješimo sve do jednog"
1 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2012. 07:10h

"Više hiljada studenata demonstriralo je na ulicama čileanske prijestonice, zahtijevajući reviziju, kako tvrde, najskupljeg i najnepravednijeg sistema obrazovanja te zemlje".Studenti, kojima su se pridružili i roditelji i profesori, ispunili su u srijedu trg Placa Italia, na kome je prošle godine održan protest protiv režima, nasljeđa diktature Augusta Pinočea.Demonstranti su, pjevajući i skandirajući, prošli ulicama Santjaga i skup završili u centru grada.

"Nastavićemo da se bunimo, jer studentski pokret ne uspijeva da riješi nekoliko bitnih pitanja. Želimo da ih riješimo sve do jednog", rekao je Gabrijel Borik, lider studentskog sindikata, koji je dodao da je na demonstracijama učestvovalo 100.000 ljudi.Studenti, profesori i radnički sindikati zatražili su da konzervativna vlada predsjednika Sebastijana Pinjere razmotri obrazovni sistem i zagarantuje slobodno obrazovanje, jednako za sve Čileance, prenio je Frans pres.

Galerija

Bonus video: