Pripadnik Al Kaide izrađuje bombe koje se sakrivaju u tijelima ljudi

"Al-Asiri se očajnički, svim snagama, trudi sastaviti bombu čija će eksplozija usmrtiti što je moguće veći broj Amerikanaca"
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2012. 14:50h

Jedan od najtraženijih svjetskih terorista je pripadnik Al Kaide Ibrahim al-Asiri.

Ima svega 30 godina, a njegov "genijalni um" iskorišćen je u pogrešne svrhe - za terorističku organizaciju.

Kako prenose američki mediji, Ibrahim izrađuje najsofisticiranije eksplozivne naprave - bombe koje je teško i gotovo nemoguće detektovati, koje prolaze sigurnosne kontrole, a koje se skriva u kamere, računara, čak i u kućne ljubimce i tijela bombaša samoubica!

Al-Asiri je bio student hemije, a radikalizmu se okrenuo nakon smrti svog brata.

"To ga čini opasnim i jasno je da želimo učiniti sve da ne dobije priliku nastaviti sa izradom eksplozivnih naprava i da ne prenese svoja znanja dalje", poručili su iz američkog Odbora za nacionalnu bezbjednost.

"Al-Asiri se očajnički, svim snagama, trudi sastaviti bombu čija će eksplozija usmrtiti što je moguće veći broj Amerikanaca"

Al-Asiri je vrlo inovativan

Set Džouns, bivši stariji savjetnik za specijalne operacije američkih snaga, o Al-Asiriju kaže:

"Vrlo je inovativan u traženju načina za unošenje bombi u avione. On jednostavno mrzi SAD. Mrzi sve što je američka kultura donijela u njegov svijet. Nasilno širi ideologiju Osame bin Ladena i očajnički se, svim snagama, trudi sastaviti bombu čija će eksplozija usmrtiti što je moguće veći broj Amerikanaca. Mrzi američku ideologiju i mrzi zapadnjačke vrijednosti".

Navodno je upravo Al-Asiri napravio bombu koju je dvostruki agent predao FBI-ju, pa je tako spriječen novi bombaški napad na SAD.

Prilog ABC News-a o Ibrahimu al-Asiriju možete pogledati OVDJE

Galerija

Bonus video: