Meksiko: Devet ljudi obješeno na mostu

Policija ne zna ko je odgovoran za zločin, ali je na tijelima pronađena poruka iz koje se može zaključiti da je riječ o napadu kartela Zetasa na kartel Golf
0 komentar(a)
Meksiko ubistva, Foto: Guardian.co.uk
Meksiko ubistva, Foto: Guardian.co.uk
Ažurirano: 04.05.2012. 20:16h

Devet tijela, neka su bila svezana i sa povezima na očima, otkriveno je u petak obješeno na nadvožnjak na sjeveroistoku Meksika, što upućuje na intenziviranje okrutnih zločina suparničkih narko-bandi na američko-meksičkoj granici, prenijela je agencija Rojters.

Policija u gradu Nuevu Laredu u saveznoj državi Tamaulipasu, je objavila da je ubijeno pet muškaraca i četiri žene.

Policija ne zna ko je odgovoran za zločin, ali je na tijelima pronađena poruka iz koje se može zaključiti da je riječ o napadu kartela Zetasa na kartel Golf.

Kartel Zetas utemeljili su dezerteri meksičkih specijalnih snaga i u početku su radili za kartel Golf, ali su se odvojili od poslodavaca i sada se te dvije grupe bore za nadzor nad krijumčarskim putevima.

Od kada je predsjednik Meksika Felipe Kalderon 2006. preuzeo dužnost i počeo rat protiv krijumčara droge širom zemlje je poslao na desetine hiljada saveznih policajaca i vojnika, a nasilje je odnijelo više od 50.000 života.

Bonus video: