Troje kolega iz škole podijelilo rekordnu loto premiju

Poznato je da je jedna dobitnica u dvadesetim, jedna u pedesetim godinama, dok je muškarac koji je sa njima osvojio nagradu u četrdesetim godinama
0 komentar(a)
SAD, Loto, Foto: Dispatch.com
SAD, Loto, Foto: Dispatch.com
Ažurirano: 11.04.2012. 09:22h

Misterija oko dobitnika loto premije iz Merilenda razriješena je, pošto se javilo troje dobitnika, koji su zajedno kupili dobitnički tiket i sada će podijeliti 105 miliona dolara.

U najvećoj loto premiji u Americi, vrijednoj 656 miliona dolara, prije 10-ak dana je saopšteno da su izvučena tri tiketa koji su imali sve tačne brojeve.

Jedan od dobitnika bio je iz Kanzasa i on se ubrzo javio i preuzeo svoju premiju, kao i dobitnik iz Ilinoisa. Najveća misterija je vladala oko tiketa koji je kupljen u Merilendu, pošto se kao dobitnica prvo javila radnica MekDonalds restorana Mirlanda Vilson.

Poslije jednonedjeljnog pojavljivanja u medijima i mijenjanja priče od toga da ima tiket, pa da ga je sakrila, do priznanja da ga je izgubila, javnost nije znala ko su dobitnici trećine nacionalne loto nagrade.

To je najzad razriješeno, kada su se loto zvaničnicima javile tri osobe koje su zajedno kupile dobitni tiket. Oni su željeli da ostanu anonimni i samo je saopšteno da su oni kolege koje su radile u jednoj školi u Merilendu.

Poznato je da je jedna dobitnica u dvadesetim, jedna u pedesetim godinama, dok je muškarac koji je sa njima osvojio nagradu u četrdesetim godinama.

Iako njihova trećina nagrade iznosi 218 miliona dolara, pošto su odlučili da cio novac podignu odmah, kada se plate porezi i taj iznos podijeli na tri dijela, svako će dobiti po tačno 35 miliona dolara. Lutrija je saopštila da su dobitnici kupili tikete u vrijednosti od 60 dolara i da je svako učestvovao sa svojih 20 dolara.

Svo troje je saopštilo da neće napustiti posao u školi i pored dobitka velike nagrade.

Kako prenose iz američke lutrije, jedna od dobitnica iz Merilenda im je ispričala da je zaboravila na izvlačenje i da je ranije legla te večeri.

"Telefon mi je neprestano zvonio i zvonio. Probudila sam se, a s druge strane su bili moji prijatelji koji su me pozvali i samo rekli oblači se odmah, dolazimo kod tebe. Nakon toga je mogla da počne proslava", kazala je ona.

Bonus video: