U Kabulu otvorena kuglana gdje su dobrodošle i žene

U Kabulu muškarci i žene uglavnom ne izlaze zajedno, ali u kuglani to nije slučaj, zato je objekat pod jakim mjerama obezbjeđenja
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2012. 06:40h

Glavni grad Avganistana, Kabul, od prije nekoliko dana ima mjesto gdje muškarci i žene mogu zajedno da se zabave i bar na trenutak zaborave na svakodnevne probleme.

U jednom od tržnih centara otvorena je kuglana, prvo mjesto za rekreaciju u Kabulu, koje nije rezervisano samo za muškarce, u vlasništvu 27. godišnje Mine Rahmani, koja je u ovaj projekat uložila milion dolara.

"Većina ljudi oko mene su mi rekli da mnogo rizikujem, jer je kuglanje potpuno svojstveno Zapadu. Ali, ja i dalje mislim da je dobro da u zemlju donesemo nešto što ranije nije viđeno", ispričala je Rahmani za AFP.

U Kabulu muškarci i žene uglavnom ne izlaze zajedno, ali u kuglani to nije slučaj, zato je objekat pod jakim mjerama obezbjeđenja, kako bi se spriječio eventualni bombaški napad islamskih fundamentalista.

"Imamo kvalitetna mjesta za rekreaciju, bazene, sportskih parkova, ali oni su dostupni samo muškarcima. Ovo je prvo mjesto da su i žene dobrodošle", izjavila je Pari Akbar, koja se bavi humanitarnim radom.

Pozitivni komentari o kuglani stižu i od "jačeg pola".

"Ovo je veoma važno za Avganistan, jer je jako teško naći mjesto gdje ćete biti opušteni i uživati", rekao je mladi radnik Zekrija Gulištani.

Nažalost, kuglana nije baš svima dostupna, jer sat kuglanja košta čak 35 dolara, a veliki problem predstavljaju i česti nestanci električne energije.

Ipak, Rahmani poručuje da je napravila veliki uspjeh i najavljuje otvaranje još objekata širom zemlje.

Galerija

Bonus video: