Tadžikistan: Vlada blokira sajtove "opasne" za režim

Sajt Zvezda.ru, zatvoren je nakon što je objavio naslov "Tadžikistan uoči revolucije" u kom analizira autokratske poteze Rahmona, koji će prema autoru, dovesti do masovnih nereda
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2012. 09:16h

Vlasti u Tadžikistanu blokirale su pristup na više veb-sajtova, uključujući medijske sajtove koji kritikuju predsjednika Emomalija Rahmona, ali i društvenu mrežu "Facebook", javila je novinska agencija Azija plus.

Agencija navodi da su tadžikistanski internet provajderi dobili i pismena i usmena upozorenja od telekomunikacijske uprave zemlje da zatvore nekoliko veb-sajtova "zbog vanredne situacije", prenosi "RIA Novosti".

Internet provajderi imaju različite liste zabranjenih sajtova, ali svi uključuju "Facebook", političko-analitički sajt "Zvezda", medijski "Thinknews" i "Maksala".

Sajt "Zvezda" (Zvezda.ru), zatvoren je u petak uveče nakon što je objavio naslov "Tadžikistan uoči revolucije" u kome analizira autokratske poteze Rahmona, koji će prema autoru članka, dovesti do masovnih nereda u zemlji.

"Facebook", koji koriste demonstranti u arapskim zemljama i u Rusiji radi koordinacije javnih skupova, takođe je blokiran.

Galerija

Bonus video: