Karzai: Stranci doprinose rastu korupcije u Avganistanu

"Jedan od načina da se smanji korupcija jeste i da stranci prestanu da dodjeljuju poslovne ugovore ljudima bliskim visokim vladinim zvaničnicima", rekao je Karzai
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.12.2011. 10:42h

Avganistanski predsjednik Hamid Karzai optužio je "strance" da doprinose porastu korupcije u Avganistanu sklapajući ugovore sa privilegovanim stranama bliskim vlastima i predstavljajući prepreku borbi protiv tog tipa malverzacija.

Karzai je to rekao u govoru povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

"Imamo problema i sa Avganistancima i sa strancima", rekao je Karzai opisujući korupciju u Avganistanu.

"Jedan od načina da se smanji korupcija jeste i da stranci prestanu da dodjeljuju poslovne ugovore ljudima bliskim visokim vladinim zvaničnicima.

Moramo reformisati sistem sklapanja poslovnih ugovora", poručio je on.

Avganistanci i stranci "su izgubili međusobno povjerenje", jer obije strane krive jedna drugu za korupciju, ocijenio je Karzai

Avganistanci i stranci "su izgubili međusobno povjerenje", jer obije strane krive jedna drugu za korupciju, ocijenio je avganistanski predsjednik.

To nije prvi put da Karzai optužuje zapadne saveznike, prije svega SAD koje su posljednjih deset godina uložile na milijarde dolara u Avganistan, da zadaju velike muke nestabilnoj avganistanskoj vladi između ostalog i u borbi protiv korupcije.

Galerija

Bonus video: