El Baradej izrazio spremnost da predvodi vladu nacionalnog jedinstva

El Baradej je rekao kako je "spreman da se odrekne kandidature na predsjedničkim izborima ako se od njega službeno zatraži da formira vladu"
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.11.2011. 08:11h

Mohamed El Baradej, jedan od istaknutih aktera egipatske, ali i svjetske političke scene, izrazio je u subotu spremnost da se odrekne predsjedničkih ambicija zarad čelne pozicije u vladi nacionalnog jedinstva, stoji u saopštenju koje je objavio njegov kabinet.

El Baradej koga je u subotu primio zapovjednik vojne vlasti, maršal Husein Tantavi, kazao je kako je "spreman da se odrekne kandidature na predsjedničkim izborima ako se od njega službeno zatraži da formira vladu" nacionalnog spasa, ističe se u saopštenju.

U svom saopštenju, El Baradej je istakao spremnost da odgovori na zahtjeve mladih revolucionara i revolucionarnih snaga okupljenih na egipatskim trgovima, te političkih snaga, preuzimajući odgovornost za formiranje vlade nacionalnog jedinstva koja će zastupati sve snage u zemlji.

I sve to "uz uslov da vlada dobije sva ovlašćenja za upravljanje prelaznim razdobljem, za uspostavu sigurnosti, obnovu privrede i ostvarenje ciljeva egipatske revolucije", dodaje se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: