Bivši Trampov ljekar: Tramp izdiktirao izveštaj koji njegovo zdravlje predstavlja kao savršeno

Bornstin je takođe potvrdio da su u februaru 2017, nekoliko dana pošto je za "Njujork tajms" rekao da Tramp uzima ljekove za rast kose, tri čovjeka bliska Trampu došla u njegov kabinet i odnijela sve predsjednikove kartone
58 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.05.2018. 14:03h

Nekadašnji lični ljekar Donalda Trampa Harold Bornstin rekao je da mu je Tramp, u vrijeme dok je bio kandidat za predsjednika SAD, "izdiktirao" izvještaj koji njegovo zdravlje predstavlja kao savršeno.

"Tramp je u cjelosti diktirao taj izvještaj. Ja ga nisam pisao", rekao je juče Bornstin za Si-En-En (CNN).

Zvaničnici iz Trampove predizborne kampanje su u decembru 2015. objavili tekst tog ljekara u kojem piše da "nedvosmisleno može potvrditi da će Tramp, ako bude izabran, najzdraviji čovjek ikada izabran za predsjednika" SAD.

Bornstin je nekoliko mjeseci kasnije rekao da je taj tekst napisao na brzinu, dok ga je čekao Trampov automobil.

On je juče takođe potvrdio da su u februaru 2017, nekoliko dana pošto je za "Njujork tajms" rekao da Tramp uzima ljekove za rast kose, tri čovjeka bliska Trampu došla u njegov kabinet i odnijela sve predsjednikove kartone.

"Ostali su 25 minuta, pola sata. To je bio pravi haos", rekao je Bornstin (70), i dodao da se osjećao "napadnuto, uplašeno i tužno".

On je za dvojicu od tih ljudi rekao da su Trampov tjelohranitelj Kit Šiler i advokat "Organizacije Tramp" Alan Garten.

Bornstin je u septembru 2016, kada je demokratska kandidatkinja Hilari Klinton s kašnjenjem otkrila da ima upalu pluća, rekao da je Tramp "odličnog zdravlja".

Takvu dijagnozu je od riječi do riječi u januaru ove godine ponovio sadašnji ljekar Bijele kuće Roni Džekson, pošto je prvi put pregledao Trampa.

Doktor Džekson se prošle nedjelje našao u srcu polemike zbog otkrića koja su ga primorala da povuče kandidaturu za mjesto ministra za veterane. Među tim navodima su, pored ostalog, pretjerana upotreba alkohola i davanje previše recepata za ljekove.

Bonus video: