Centar Bangkoka u opasnosti od poplava

Centar za koordinaciju pomoći je juče saopštio da se nalazi u stanju pripravnosti i da će velike količine vode stići do Bangkoka danas
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.10.2011. 15:22h

Premijerka Tajlanda Jingluk Šinavatra izjavila je danas da postoji mogućnost da centar Bangkoka bude potpuno poplavljen zbog monsunskih kiša koje su uzrokovale katastrofe u većem dijelu zemlje.Šinavatra je izrazila strahovanje da brane neće moći da zadrže ogromne količine vode koje se zbog jakih kiša od jula ove godine slivaju sa sjevera Tajlanda."Ipak ostavljam 50 odsto mogućnosti da Bangkok neće biti potpuno poplavljen", rekla je ona.

Guverner Bangkoka Sukumband Paribatra i politički protivnik tajlandske premijerke rekao je međutim da će velike količine vode do Bangkoka stići u sledećih nekoliko sati.

"Poplave će Bangkok zahvatiti večeras", rekao je on.

Centar za koordinaciju pomoći je juče saopštio da se nalazi u stanju pripravnosti i da će velike količine vode stići do Bangkoka danas.

Za sada su zahvaćeni sjever glavnog grada Tajlanda i aerodrom Don Mueang, a Jingluk Šinavatra je rekla da je moguće da u pojedinim djelovima Bangkoka voda dostigne visinu više od jednog metra.

Bangkok se suočio sa nestašicom osnovnih namirnica još prije nego što je bio zahvaćen poplavama izazvanim obilnim kišama."Najveća nestašica je u pijaćoj vodi", rekla je Jingluk Šinavatra.

Više od 4.000 ugroženih koji su utočište našli na aerodromu Don Mueang premješteni su u druge prihvatne centre.

Galerija

Bonus video: