Novi protest: U Harlemu uhapšeno 25 ljudi

Demonstranti u Harlemu protestovali su protiv zakona u Njujorku koji omogućava policajcima da po slobodnoj procjeni legitimišu i pretresaju ljude na ulici
0 komentar(a)
harlem, protesti, kornel vest, Foto: NYT
harlem, protesti, kornel vest, Foto: NYT
Ažurirano: 22.10.2011. 19:23h

Najmanje 25 osoba uhapšeno je u Njujorku, u Harlemu, dok su blokirali ulaz u policijsku stanicu u znak protesta zbog "politike koja diskriminiše manjine".

Krakta tuča je izbila nakon što je službenik policije zatražio jednom fotoreporteru da se ukloni. Fotoreporter ga je poslušao ali policajac ga je lagano odgurnuo zbog čega je čovjek negodovao.

Policajac je pozvao pojačanje, a ljudi su se okupili da fotoreportera spase od hapšenja. Jedan od demonstranata je odmah bačen na zemlju i vezan lisicama, javlja CNN.

Skup u Harlemu je privukao i oko 50 demonstranata pokreta "Okupirajte Vol strit" koji su utaboreni u Cukoti parku, u Donjem Menhetnu.

Demonstranti u Harlemu protestovali su protiv zakona u Njujorku koji omogućava policajcima da po slobodnoj procjeni legitimišu i pretresaju ljude na ulici.

Među uhapšenima je bio i profesor na Univerzitetu Prinston dr Kornel Vest koji je rekao da su protesti u Harlemu dio "nacionalnog buđenja."

Bonus video: