Američki senator traži vojnu akciju protiv Pakistana

Grejem, koji je i član Odbora oružanih snaga u Senatu, naveo je da će, ako bude odlučeno da SAD moraju da "pojačaju odgovor", to podržati mnoge demokrate i republikanci u Kongresu
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2011. 19:23h

Američki senator Lindzi Grejem izjavio je da SAD treba da razmotre vojnu akciju za odbranu svoje vojske ako pakistanske obavještajne službe nastave da podržavaju teroriste koji napadaju američke vojnike.

Republikanski senator iz Južne Karoline, član Odbora oružanih snaga u Senatu rekao je da je Pakistan uključen u neprijateljsko djelovanje protiv SAD i Afganistana i da to mora da prestane.

Grejem je naveo da će, ako bude odlučeno da SAD moraju da "pojačaju odgovor", to podržati mnoge demokrate i republikanci u Kongresu.

Načelnik generalštaba združenih snaga SAD Majkl Malen u četvrtak je optužio pakistansku obavještajnu službu da je podržala ekstremiste u napadu na američku ambasadu u Afganistanu 13. septembra, kao i u napadu kamionom-bombom prije nekoliko dana, kada je ranjeno 77 američkih vojnika.

Pakistanski zvaničnici odbacili su navode SAD da su pomagali ekstremističku mrežu Hakani i optužili su Vašington da pokušava da učini Pakistan "žrtvenim jarcem" problematičnog rata u Afganistanu.

Galerija

Bonus video: