Meksiko: Ispod mosta u Verakruzu pronađeno 35 tijela

"Pronađeno je 35 tijela. Među njima je 23 muškarca i 12 žena", rekao je Frans presu visoki zvaničnik tužilaštva u Verakruzu
0 komentar(a)
meksiko, hapšenje, Foto: Wopular.com
meksiko, hapšenje, Foto: Wopular.com
Ažurirano: 21.09.2011. 06:46h

Tijela 35 osoba, među kojima su i delikventi od ranije poznati policiji, pronađena su u dva napuštena kamiona ispod jednog mosta u samom gradu Verakruzu, primorskom gradu na istoku Meksika.

"Pronađeno je 35 tijela. Među njima je 23 muškarca i 12 žena", rekao je Frans presu visoki zvaničnik tužilaštva u Verakruzu.

Meksička televizija je prikazala snimke dva manja kamiona sa pronađenim telima koja su bila pokrivena plavim plastičnim kesama.

Policija je za sada identifikovala sedam tijela. Riječ je o kriminalcima koji su od ranije poznati policiji koja ih je teretila za ubistva, reketiranje, otmice i trgovinu narkoticima.

Meksička policija vjeruje da svi ubijeni pripadaju istoj kriminalnoj organizaciji.

Tijela ubijenih su otkrivena na samo dvadesetak metara od vrlo posjećenog gradskog trga u opštini Boka del Rio u kojoj živi 140.000 stanovnika.

Država Verakruz, u Meksičkom zalivu, posljednjih je mjeseci postala glavno uporište kartela "Zetas", najbrutalnije kriminalne organizacije u Meksiku. Vođe tog klana su uglavnom bivši pripadnici elitnih jedinica meksičke vojske.

Bonus video: