Natjerao unuke da pješače 28 km jer je smatrao da su gojazni

Dječaci su kazali da im je Karlson gurao njihove prste u grla, primoravši ih da povraćaju
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.09.2011. 20:24h

Jedan 45-godišnji muškarac je primorao svoja tri maloljetna unuka da na temperaturi od preko 40 stepeni Celzijusa pješače gotovo 28 km kroz nacionalni park Veliki kanjon, i uskratio im hranu i vodu, saopštile su američke vlasti.

Kristofer Karlson se nalazi u pritvoru i suočen je sa optužbama po šest tačaka za zlostavljanje djece.

Djeca od osam, devet i 12 godina su kazala istražiteljima da ih je Karlson udarao, gurao, gušio, štipao i gnječio za vrijeme prošlomjesečne posjete južnom obodu kanjona.

„Gardijan“ je prenio da je jedan rendžer dvogledom uočio grupu i vidio Karlsona kako gura najstarijeg dječaka i bije ga zamotanom majicom, javili su nadležni organi.

„Rekao mi je da veoma voli svoje unuke, ali da oni moraju biti jaki“

Kris Smit, specijalni agent u nacionalnom parku Veliki kanjon, prenio je kako je Karlson policiji rekao da su dječaci bili gojazni i da je mislio da će ih pješačenjem dovesti u formu.

„Rekao mi je da veoma voli svoje unuke, ali da oni moraju biti jaki“, kazao je Smit.

Gurao im prste u grlo

Policija je saopštila da je Karlson naredio dječacima da lažu rendžere o svojim povredama. Rendžeri i prolaznici su primijetili navodno Karlsonovo zlostavljanje, ističe se u sudskim dokumentima.

Dječaci su kazali da im je Karlson gurao njihove prste u grla, primoravši ih da povraćaju.

Rendžersi su nahranili i napojili dječake u jednoj ambulanti, i oni su smješteni u službu za zaštitu djece. Jedan dječak je imao simptome toplotnog udara, dok su druga dvojica pokazivala znake dehidratacije i iscrpljenosti.

Vrhunac putovanja, koje je uključivalo i posjetu Velikom kanjonu, trebalo je da bude Diznilend

Majka dječaka, Tara Danaher, plakala je na sudskom saslušanju. Ona je kazala da su djeca otišla na putovanja sa njihovim djedom, uključujući Centralnu Ameriku i Jamajku, gdje imaju porodične prijatelje.

Vrhunac putovanja, koje je uključivalo i posjetu Velikom kanjonu, trebalo je da bude Diznilend.

Danaherova (28) je kazala da je tokom ljeta često razgovarala sa svojom djecom, i da ona nikada nisu izrazila zabrinutost.

„Ne želim da kažem da ne mogu vjerovati jer je na ovom svijetu sve moguće“, rekla je za vrijeme pauze u saslušanju. „Želim da znam šta se dogodilo“.

Bonus video: