Ljubavnica Gadafijevog sina skočila sa balkona

Zbog straha da će je pobunjenici uhvatiti i spaliti živu ljubavnica sina Moamera Gadafija skočila je sa balkona.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2011. 17:18h

Bivša djevojka Gadafijevog sina Mutasima, Talita van Zon, uplašena da će je pobunjenici "spaliti živu", skočila je s hotelskog balkona, ali je uspjela da u humanitarnom konvoju stigne na Maltu, gdje je zbrinuta u bolnici, objavila je britanska štampa.

Holandski model i bivša Plejbojeva "zečica" Talita, vidjela se sa Mutasimom posljednji put u noći uoči pobunjeničkog napada na Tripoli, kada je Gadafijev sin mirno ispijao viski i "koka kolu" i slavio "pobjedu nad pobunjenicima".

Međutim, idućeg dana pobunjenici su, uz podršku vazdušnih udara NATO-a, napali Tripoli i Mutasim je tada otišao da se bori za svog oca.

Talita je sa Mutasimom imala tromjesečnu romansu 2004. godine. Ona je ispričala za "Sandej telegraf" da je bila šokirana kada ga je vidjela taj posljednji put, jer se mnogo promijenio i nije bio ni nalik onom kojega je vidjela prije toga u februaru, malo prije nego što će početi pobuna u Libiji.

Talita se prisjetila putovanja širom svijeta, koja joj je Mutasim omogućio, u najskuplje hotele u Monaku, na Karibima...Od njega je dobijala brojne poklone - od tašni marke Luj Viton do skupocjenih satova.

"Pitala sam ga jednom koliko troši, on je zastao na trenutak i rekao :''oko dva miliona dolara''. Rekla sam ''misliš godišnje?'', a on je odgovorio : ''ne-mjesečno'' ", ispričala je Talita, koja je iz Libije uspjela humanitarnim konvojem da pobjegne na Maltu, gdje je zbrinuta u bolnici.

Talita je rekla i da je Mutasim negirao da je libijski narod ugnjetavan, govoreći joj da Libijci imaju besplatne škole i bolnice, jeftin hljeb i pirinač.

Bonus video: