Libijski pobunjenici ljuti na “neodgovorne medije“

Libijski pobunjenici kritikovali su danas lokalne i strane medije zbog izvještavanja o ubistvu zapovjednika vojnih snaga pobunjenika Abdela Fataha Junesa, u kojima navode da su ga ubili pobunjenici.
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.07.2011. 08:30h

"Neodgovorne vijesti su bile objavljene. To je neprihvatljivo", izjavio je porptarol pobunjeničkog Nacionalnog prelaznog savjeta Mahmud Šaman, misleći na medijske navode da je za ubistvo Junesa odgovorna pobunjenička grupa "17. februar", prenio je AFP.

Šaman je pozvao lokalne i strane medije da "ne objavljuju izvještaje zasnovane na nezvaničnim izvorima jer to može biti pogubno za kredibilitet pobunjenika", zato što pojedinci lojalni libijskom lideru Moameru Gadafiju šire dezinformacije.

Novinari su na konferenciji pozvani da ne pišu izveštaje na osnuvu glasina, nego da "identifikuju svoje izvore". Savjet se zalaže za slobodu štampe ali i za istinitost informacija.

Junes je u Gadafijevoj vladi bio ministar unutrašnjih poslova, a po izbijanju sukoba u februaru prešao je na stranu pobunjenika.

Predsjednik Savjeta Mustafa Abdel Džalil saopštio je da je general Junes ubijen nakon što je pozvan da se pojavi pred pravosudnom komisijom, koja istražuje vojne operacije.

On je danas demantovao da je grupa "17. februar" odgovorna za ubistvo Junesa.

Komandant libijskih pobunjenika žrtva svojih ljudi >>>

Bonus video: