Gadafijeva rezidencija ponovo bila na udaru

Libijska vojska je izvršila protivudar na pobunjenike na jugozapadu zemlje, dok su NATO avioni nastavili bombardovanje vojnih ciljeva u prijestonici Tripoliju.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2011. 09:05h

Agencija Frans pres javila je da su pobunjenici uspjeli da odbiju napad, čiji je cilj bio zauzimanje pustinjskog sela Guališ na putu ka Tripoliju, nad kojim je libijska vojska izgubila kontrolu ranije ovog mjeseca.

Pobunjenici u Guališu saopštili su da su spriječili snage režima da priđu na manje od kilometar od sela i da su pojačali snage u Zintanu, glavnoj bazi na zapadu Libije.

Dopisnik francuske agencije izvijestio je da se oko sela tri sata vodila žestoka borba, u kojoj je najmanje dvoje ljudi povrijeđeno, kao i da se vojska Libije povukla poslije vatre pobunjenika, dok su područje nadijletali avioni NATO-a.

U Tripoliju je, istovremeno, Gadafijeva rezidencija ponovo bila na udaru.

"U Tripoliju su pogođene dvije komandne i kontrolne tačke, dva nosača raketa 'zemlja - vazduh' i protivavionsko naoružanje", kazao je zvaničnik NATO-a iz štaba misije u italijanskom gradu Napulju.

AFP je javio da su dvije eksplozije zabilježene večeras u području u okolini Gadafijeve rezidencije i da su potom uslijedili udari i u istočnim i sjeveroistočnim gradskim područjima.

Bonus video: