I NAKON SKANDALA

Stros Kan bi mogao da napravi politički "kambek"

Stros Kan je prije skandala sa sobaricom važio za mogućeg kandidata na predsjedničkim izborima u Francuskoj
0 komentar(a)
Dominik Štros-Kan, Foto: Beta/AP
Dominik Štros-Kan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.07.2011. 11:57h

Funkcioneri Socijalističke partije Francuske ocijenili su danas da bi bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros Kan mogao da napravi politički “kambek” sada, kada je američki tužilac priznao da ima problema sa kredibilitetom svog ključnog svjedoka i kada je Stros Kan oslobođen kućnog pritvora.

Kako prenosi BBC, Stros Kan je prije nego što ga je sobarica hotela Sofite u Njujorku 14. maja optužila za seksualni napad, važio za mogućeg kandidata na predsjedničkim izborima u Francuskoj.

Stros Kan je ranije važio za favorita Socijalističke partije na predstojećim predsjedničkim izborima koji će biti održani na proljeće iduće godine, a poznavaoci prilika smatraju da je odluka o tome da li će se kandidovati prvenstveno na njemu.

Na Stros Kanu da odluči da li će se kandidovati na izborima

"Ako pretpostavimo da će biti otklonjene sve sumnje oko Dominika i sve optužbe, čemu se naravno nadam da će se dogoditi, onda će biti prvenstveno na njemu da odluči i biće na socijalistima da odluče", izjavio je poslednji socijalistički premijer Lionel Žospen.

“Stros Kan će se boriti za Francusku”

Poslanik socijalista Žan-Mari Legen rekao je da vjeruje da će se Stros Kan kandidovati na predsjedničkim izborima.

"Ako je ono što smo čuli istina i ako ga američko pravosuđe oslobodi i rehabilituje i vrati mu čast i dostojanstvo, onda, s obzirom na to da je Dominik Stros Kan borac, on će se boriti za našu zemlju", rekao je Legen.

oslanik socijalista Žan-Mari Legen rekao je da vjeruje da će se Stros Kan kandidovati

Lista noiminacija biće zatvorena 13. jula, pet dana prije nego što je planirano njegovo sljedeće pojavljivanje u sudu, ali jedan od visokih zvaničnika Socijalističke partije Fransoa Oland kaže da taj rok može biti pomjeren.

Preporučujemo za Vas