Kako bi Lejdi Dajana danas izgledala? Pogledajte naslovnu stranu Njuzvika

Američka javnost i ostatak američke štampe su naslovnicu uglavnom dočekali riječima "šokantno", "neukusno" i "jeftino"
160 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2011. 16:19h

Američki časopis "Njuzvik" obilježio je 50-godišnjicu rođenja Lejdi Di fotografijom na naslovnoj strani na kojoj je pokojna princeza predstavljena onakva kakva bi možda bila da je danas živa.

Ali, slika i priča - koje Dajanu prikazuju kao ženu koja se dva puta udavala, koristila botoks i bila pomalo ljubomorna na svoju snajku Kejt Midlton, izazvale su uglavnom kritike i zgražavanje javnosti čim se novi broj nedjeljnika pojavio na američkim kioscima u nedjelji kada princ Vilijam i Kejt dolaze u prvu zvaničnu posjetu Sjevernoj Americi.

Šokantno, neukusno, jeftino

Američka javnost i ostatak američke štampe su naslovnicu uglavnom dočekali riječima "šokantno", "neukusno" i "jeftino".

Autorka teksta, glavna i odgovorna urednica "Njuzvika" Tina Braun, koja je 2007. godine objavila tračersku biografiju o britanskoj princezi, pretpostavlja da bi se Dajana, da 1997. nije poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu, preselila u Njujork, da bi i dalje sjajno izgledala, bila u prijateljskim odnosima sa bivšim mužem princom Čarlsom i njegovom sadašnjom suprugom i bivšom omraženom suparnicom Kamilom i imala 10 miliona sljedbenika na Tviteru.

Lejdi Di i na Fejsbuku

Ono što je, međutim, najviše šokiralo javnost jeste digitalno prekrojena fotografija na naslovnoj strani nedeljnika na kojoj je Dajana prikazana još uvijek vitka i elegantna, ali pomalo izborana u društvu nasmijejane Kejt Midlton.

U članku posvećenom Lejdi Di, Braunova zamišlja i izgled njene Fejsbuk stranice

U članku posvećenom Lejdi Di, Braunova zamišlja i izgled njene Fejsbuk stranice.

Dajana bi "lajkovala" film "Kraljev govor" kao i TV seriju "Prave domaćice Njujorka", družila bi se sa Dejvidom i Viktorijom Bekam i slala poruke podrške duhovnom guruu Dipaku Čopri i kineskom umjetniku i disidentu Aju Vejveju.

Ljubomora zbog popularnosti

U najkontroverznijem dijelu članka Braunova zamišlja odnos pokojne princeze sa starijim sinom Vilijamom i njegovom mladom suprugom.

Urednica "Njuzvika" pretpostavlja da bi Dajani bilo drago, ali i pomalo krivo što više nije u centru pažnje.

Princ Vilijam i Kejt Midlton, danas formalno vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, trebalo bi sjutra da stignu u Toronto u svoju prvu zvaničnu posjetu jednoj sjevernoameričkoj državi.

Mladi kraljevski par će potom posjetiti Kaliforniju.

Galerija

Bonus video: