U raketiranju vojnog aerodroma u Siriji više mrtvih i ranjenih

"Aerodrom Tajfur je pogođen sa nekoliko raketa", javila je SANA koja je prvo navela da "sumnja da su napad izvele SAD", ali se u kasnijim informacijama to više nije spominjalo. Pentagon je odmah reagovao ustvrdivši da njegove oružane snage "ne izvode vazdušne udare u Siriji"
13 komentar(a)
raketa sirija, Foto: Reuters
raketa sirija, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.04.2018. 12:15h

Vojni aerodrom u gradu Homs u Siriji pogođen je u ponedjeljak sa nekoliko raketa, a živote je izgubilo više osoba poginulo, saopštila je službena sirijska agencija SANA pozivajući se na vojni izvor.

Objavljeno je da ima i povrijeđenih, ali se ni njihov broj ne navodi. Rusija je navela da je napad izveo Izrael koji je i ranije više puta napadao Siriju.

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava je objavila da je najmanje 14 boraca, među kojima i Iranci, poginuli u napadu.

"Aerodrom Tajfur je pogođen sa nekoliko raketa", javila je SANA koja je prvo navela da "sumnja da su napad izvele SAD", ali se u kasnijim informacijama to više nije spominjalo.

Pentagon je odmah reagovao ustvrdivši da njegove oružane snage "ne izvode vazdušne udare u Siriji", prenosi agencija Hina.

Napad se dogodio nedugo pošto je predsjednik SAD Donald Tramp osudio navodni hemijski napad u kojem su u subotu poginule desetine ljudi u pobunjeničkoj zoni blizu Damaska i upozorio da će krivci za to "skupo platiti".

Tramp i predsjednik Francuske Emanuel Makron su obećali "snažan zajednički odgovor" i smatraće režim u Damasku odgovornim za "neprestano kršenje ljudskih prava", navodi se u saopštenju Bijele kuće objavljenom nakon telefonskog razgovora dvojice predsjednika.

Bonus video: