Najteže NATO bombardovanje Tripolija do sada

Najmanje tri osobe su poginule, dok je 150 povrijeđeno u vazdušnim udarima koje su u Tripoliju izvele snage NATO-a, izjavio portparol libijske vlade Musa Ibrahim.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2011. 15:32h

Portparol libijske vlade Musa Ibrahim je naglasio da je uglavnom riječ o civilima.

Prema njegovim riječima, NATO je izveo "između 12 i 18 napada na kasarne narodne garde", koju čine dobrovoljci koji podržavaju libijsku vojsku, javio je AFP. Kasarne su bile prazne, a stradali su uglavnom ljudi koji žive u okolini, tvrdi Ibrahim.

Dopisnik francuske agencije rekao je da su udari, koji su trajali više od pola sata, počeli oko jedan sat poslije ponoći po lokalnom vremenu kada su se snažne eksplozije čule u oblasti oko rezidencije libijskog lidera Moamera Gadafija, Bab al-Azizija.

U ovom području, koje je već nekoliko puta bilo meta vazdušnih udara, odjeknulo je najmanje 15 snažnih eksplozija, a ocjenjuje se da su to bili najintenzivniji napadi od početka operacija NATO-a protiv Gadafijevog režima.

Napadi su izvedeni pošto je Francuska najavila da će zajedno sa Velikom Britanijom rasporediti svoje borbene helikoptere kako bi se udari pojačali.

Galerija

Bonus video: