Gadafijeve snage bombardovale cisterne sa gorivom

Te cisterne je trebalo da obezbijede dovoljno goriva gradu za naredna tri mjeseca", kazao je Hasan .
0 komentar(a)
Libija, Foto: Rojters
Libija, Foto: Rojters
Ažurirano: 07.05.2011. 16:00h

U vazdušnom napadu libijskih snaga u gradu Misrati, protekle noći, uništene su četiri velike cisterne sa gorivom, a požar koji je izbio zahvatio je još četiri, saopštio je portparol pobunjenika.

Libijske snage su koristile male avione koji se uobičajeno koriste za zaprašivanje u napadu u Kasr Ahmedu, blizu luke, rekao je portparol Ahmed Hasan agenciji Rojters.

"Četiri cisterne su u potpunosti uništene i izbio je veliki požar koji je sada zahvatio druge četiri (cisterne). Ne možemo da ga ugasimo jer nemamo odgovarajuću opremu", rekao je portparol.

"Sada će se grad suočiti sa velikim problemom. One su bile jedini izvor goriva za grad. Te cisterne je trebalo da obezbijede dovoljno goriva gradu za naredna tri mjeseca", kazao je Hasan i dodao da su pobunjenici obavijestili NATO o avionima prije napada, ali da nisu dobili odgovor.

Misrata je posljednji grad na istoku Libije koji se još nalazi pod kontrolom pobunjenika. U tom gradu, koji se više od dva mjeseca nalazi pod opsadom, vođene su neke od najžešćih borbi između snaga lojalnih libijskom lideru Muameru el Gadafiju i pobunjenika.

Bonus video: