SASTANAK SA DRŽAVNIM I VOJNIM VRHOM

Pakistan upozorio da će odgovoriti na agresiju Indije

Na sastanku je ocijenjeno da Indija "postupkom za unutrašnju upotrebu ugrožava regionalni mir i stabilnost"
723 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.02.2019. 17:13h

Premijer Pakistana Imran Kan na sastanku sa državnim i vojnim vrhom odbacio je tvdnje Indije da je na meti današnjeg napada bio "navodni teroristički kamp blizu Balakota", ocijenivši da je riječ o agresiji na koju će Pakistan odgovoriti.

Kako se navodi u saopštenju koje je medijima dostavila ambasada Pakistana u Beogradu, danas je u Kanovom kabinetu održan specijalni sastanak Komiteta za nacionalnu sigurnost kojem su prisustvovali ministri spoljnih poslova, odbrane, finansija, kao i najviši vojni zvaničnici.

Na sastanku je ocijenjeno da Indija "postupkom za unutrašnju upotrebu ugrožava regionalni mir i stabilnost".

"Indija je nepozvana počinila agresiju na koju će Pakistan odgovoriti u vrijeme i na mjestu po sopstvenom izboru", dodaje se u saopštenju.

Navodi se da je pakistanska vlada odlučila da sazove zajedničku sjednicu parlamenta "kako bi nacija bila obaviještena", dok je premijer sazvao specijalni sastanak Uprave nacionalne komande za sutra i naložio da "elementi nacionalne sile, uključujući i oružane snage i narod Pakistana, ostanu pripremljeni za sve eventualnosti".

Premijer je odlučio da sarađuje sa svjetskim liderima da razotkrije neodgovornu indijsku politiku u regionu, navodi se u saopštenju sa Saopstenje specijalne sjednice paklistanskog Komiteta za nacionalnu sigurnost.

Preporučujemo za Vas