Vojnik Al Kaide koristio injekcije za impotenciju da bi se posvetio džihadu

Naširi je zarobljen 2002. godine i proveo je četiri godine u jednom od zatvora CIA
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2011. 17:59h

Sljedbenik Al Kaide je koristio injekcije za impotenciju da bi mogao da se posveti džihadu, tvrde istraživači.

Abd al-Rahim al-Naširi je uhapšen u Novembru 2002. nakon što je postao jedan od terorista blisko povezanih sa Osamom bin Ladenom. Tokom ispitiavanja u kampovima CIA ispričao je kako je koristio injekcije sa snažnom hemikalijom da bi se zaštitio od žena.

Jedan ispitivač je rekao: "Pritvorenik je toliko posvećen džihadu da je primao injekcije koje pospješuju impotenciju i preporučivao ih je drugima."

Često je uzimao injekcije "da bi više vremena mogao da posveti džihadu, umjesto da ga ometaju žene", piše Dejli Telegraf.

Naširi je priznao da je bio pod bin Ladenovim vođstvom kad je planirao napad na francuski tanker

Naširi je zarobljen 2002. godine i proveo je četiri godine u jednom od zatvora CIA. On je navodno bio "stariji operativac" u samoubilačkom napadu u kojem je poginulo 17 američkih vojnika, a mnogo ih je povrijeđeno.

Naširi je priznao da je bio pod bin Ladenovim vođstvom kad je planirao napad na francuski tanker 2002. godine.

Pozvao ga na seks-žurku pa ga snimio

Izvještaji o Naširiju koji je bio toliko posvećen poslu u Al Kaidi da je obrizgavao jake hemikalije u svoju muškost stigao je zajedno sa izvještajem o zatvoreniku Gvantanama koji je bio ucjenjivan snimkom seksa.

Abd Al Rahim Abdul Raza Janko rekao je istraživačima da je prije pridruživanja Al Kaidi bio student islamskog prava i arapske literature u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Obavještajne službe širom svijeta kažu da često koriste seks kao oblik ucjene

Kako priše u dokumentima koje je objavio Vikiliks, zatvorenik je tvrdio da ga je princ Fisal Sudid Kuazmi pozvao u hotel. Janko je rekao da je seks-žurka bila u toku kad je došao i da se on pridružio.

Nedjeljama kasnije Kuazmi mu je pokazao snimak zabave i zaprijetio da će da ga pošalje televizijskoj stanici ili njegovoj porodici ako odbije da bude špijun za Ujedinjene Arapske Emirate.

Janko tvrdi da se nakon ucjene priključio Al Kaidi.

Obavještajne službe širom svijeta kažu da često koriste seks kao oblik ucjene. Stručnjaci smatraju da bi Jankov slučaj mogao da bude smišljen kao odbrana.

Bonus video: