Ponovo u javnosti: Čarls Menson, čovjek koji je ubio Šeron Tejt

"Ja sam veoma mal hombre, gadan. U areni sam. Trčim u areni sa srcem svijeta. Ja se ne igram. Ubijam ljude."
120 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2011. 12:18h

Ludi lider kulta, Čarls Menson, razgovorom u zatvoru prekinuo je dvadesetogodišnju tišinu, tačno 40 godina nakon presude za ubistvo Šeron Tejt. Mensonova tema je bila - globalno zagrijavanje.

Ozloglašeni ubica, koji se bavi ekološkim pitanjima, iz svoje ćelije u kalifornijskom zatvoru žali zbog "loših stvari" koje ljudi rade okolini. Menson je razgovarao sa novinarom španskog Veniti Fera, prenosi britanski Dejli Mejl.

"Svako je Bog i ako se ne probudimo da uradimo ono što moramo više neće biti vremena jer se ledeni brjegovi tope zbog loših stvari koje radimo atmosferi.

Ako to ne promijenimo brzo kao što ja govorim sa vama, ako ne vratimo zelenilo planeti i ne vratimo drveće na mjesta sa kojih smo ga iščupali, ako ne krenemo u borbu sa problemima...", dodao je i nije dovršio rečenicu.

Menson, koji je u intervjuu sebe opisao kao "lošeg čovjeka koji ubija ljude", 1969 nagovorio je članove komune poznate kao The Family (Porodica) da iskasape osmoro ljudi, među kojima Šeron Tejt, ženu reditelja Romana Polanskog, koja je u trenutku ubistva bila trudna.

Tokom razgovora o orgiji ubijanja u koju je uvukao svoje sljedbenike, 76-godišnji Menson je rekao:

"Ja živim u podzemlju. Ne govorim ljudimo što da rade. Oni znaju što da rade. Ako ne znaju što da rade ne dolaze kod mene jer sam ja veoma zao. Ja sam veoma zao."

Kombinujući engleski i španski, dodao je: "Ja sam veoma mal hombre, gadan. U areni sam. Trčim u areni sa srcem svijeta. Ja se ne igram. Ubijam ljude. Ja sam previše loš. Ja sam odmentik. Kriminalac. Ja sam sve što je loše."

O sebi je na španskom rekao: "La Hierba Mala No Muere" (Korov nikad ne umire.)

"Morate da prihvatite sebe kao Boga"

Posljednji intervju sa ubicom, nazvan "Mensonov um", pojavio se u septembru 2007. To je bilo puna verzija intervjua koji je 1987 dao američkoj mreži MSNBC, iz kalifornijskog zatvora Sen Kventin.

On je za španski Veniti Fer magazin rekao: "Morate da prihvatite sebe kao Boga. Morate da shvatite da ste Đavo isto kao što ste Bog, da ste sve i da ste ništa. Evropa su Sjedinjene države isto kao što su Sjedinjene države Amerika, a Amerika je Evropa."

Menson, čiji je novi advokat Đovani Di Stefano nedavno tražio od Baraka Obame da oslobodi njegovog klijenta, ima teške riječi za američkog predsjednika. Opisao ga je kao "roba sa Vol strita.

"Mislim da je Obama idiot zbog onoga što radi. Igraju se sa njim", rekao je.

Di Stefano branio Sadama Huseina i Miloševića

Osim Mensona, na listi klijenata gospodina Di Stefana bio je Sadam Husein, kao i Slobodan Milošević kojeg je zastupao tokom saslušanja povodom ratnih zločina. Mensonova smrtna kazna za ubistva preinačena je u doživotnu robiju kad je Kalifornija ukinula smrtnu kaznu.

Od tada privlači pažnju sljedbenika zbog svoje ozloglašenosti, ali i zbog ekološke angažovanosti.

Osnivač je organizacije ATWA-a (Air Trees Water Animal - Vazduh, drveće, voda, životinje). To je jedna od organizacija koje upozoravaju na uništavanje planete. Još jedan od osnivača ATWA-e je Linet From, koja je osuđena za pokušaj ubistva predsjednika Džeralda Forda, 1975.

Povodom okoline, Menson je rekao: "Prije ili kasnije će Bog da prevlada nad nama. A ja sam osuđen po volji Božjoj. Mi smo svi mučenici. Ljubav je mučenik... Ja sam mučenik. Ali ja sam i žrtva. I performer. I proklet. Oboje. Ja sam sve. Ja sam ništa."

Bonus video: