Turska će primiti na liječenje povrijeđene Libijce

Turska će poslati brod za građane Libije povrijeđene u sukobu u toj zemlji i prebaciće ih na liječenje u Turskoj, rekao je danas jedan visoki turski zvaničnik.
0 komentar(a)
Erdogan, Foto: Beta
Erdogan, Foto: Beta
Ažurirano: 26.03.2011. 13:37h

Brod sa ambulantnim kolima i medicinskim materijalom uskoro će stići u Libiju i vratiće se u Tursku sa oko 450 libijskih ranjenika, rekao je potpredsjednik vlade Turske Čemil Čiček za današnje izdanje lista Hurijet.

Na pitanje da li je ta operacija dogovorena sa režimom libijskog vođe Moamera Gadafija on je odgovorio: "Da, Turska je jedina zemlja koja održava kontakte sa obije strane u sukobu. Mi prevozimo ranjene. Postoji dogovor o tom pitanju", rekao je on.

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan u četvrtak je kritikovao "zapadne prijatelje" zbog toga što su nejasni oko operacije u Libiji.

Turska vlada podržava uspostavljanje zone zabrane leta nad Libijom pod komandom NATO, ali se protivi napadima na kopnu, i negodovala je što nije pozvana na sastanak o Libiji više zapadnih zvaničnika 19. marta u Parizu.

Jedina muslimanska zemlja članica NATO, Turska je prihvatila na kraju da pošalje svoje ratne brodove u vode kod Libije pod pokroviteljstvom Alijanse, da bi se nadgledalo poštovanje embarga na oružje Libiji.

Ona se, međutim, protivi bombardovanju Libije.

Bonus video: