Na aerodromu u Tripoliju uništavaju čipove kompjutera i telefona

Artiljerijom i napadima iz vazduha uništeni su djelovi grada odakle su krenule demonstracije protiv vlasti.
0 komentar(a)
Aerodrom Tripoli, Foto: Beta
Aerodrom Tripoli, Foto: Beta
Ažurirano: 25.02.2011. 08:31h

Libijska služba bezbjednosti putnicima koji preko aerodroma u Tripoliju napuštaju tu zemlju, uništavali su čipove u mobilnim telefonima i na nosivim kompjuterima kako bi ih spriječili da iznesu fotografije ili video-snimke na kojima bi se moglo vidjeti stradanje i ubijanje demonstranata na ulicama Tripolija i drugih gradova.To je novinska agencija Beta saznala od jedne građanke Srbije koja je avionom napustila Tripoli. Prema njenom svjedočenju, tokom nemira u glavnom gradu Libije policija i vojska pucale su sa krovova zgrada na demonstrante.

U Tripoliju je u četvrtak radio manji broj prodavnica, a ispred benzinskih stanica i banaka su redovi

Čekaju redove za mjesto u avionuU hotelima, gdje su stranci, nalazi se veliki broj policijskih agenata u civilu koji nadziru sve što se zbiva. U četvrtak se primjetno smanjio broj stranog osoblja u velikim hotelima.Na prilazima aerodromu u Tripoliju, u dužini od nekoliko kilometara, već danima se nalazi veliki broj ljudi, pretežno Arapa i Azijaca, koji pokušavaju da se približe aerodromskoj zgradi i da ugrabe mjesto u nekom avionu.

Govori se o pripremama za napade na gradove blizu Tripolija s ciljem da se postepeno povrati kontrola nad cijelom zemljom

Bonus video: