ZLOČIN U BRAZILU

Suprugu 16 godina držao u podrumu, a živio sa djevojkom

Brazilac Žoao Batista Gropo uhapšen je zato što je svoju suprugu 16 godina držao zatvorenu u podrumu ispod kuće, dok je on živio sa svojom devojkom.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2011. 15:59h

Njega je prijavio komšija koji je iz kuće čuo plakanje. Policija je upala u kuću i u mračnom podrumu bez ventilacije pronašla golu zatvorenu 64-godišnju Sebastijanu Aparesidu Gropo. Žoao Batista Gropo (64) je sa Sebastijanom bio 40 godina u braku. Gropova djevojka, Marija Aparesida Farkuim, takođe je uhapšena zbog saučesništva.

"Bilo je strašno. U dvorištu su slobodno šetali psi i druge životinje, dok je stara žena bila zaključana u podrumu sa šipkama i katancem", prenosi "Telegraf" svjedočenja policajaca koji su izvršili hapšenje

Gropo tvrdi da je ženu zaključao zato što je psihički bolesna i agresivna. Gropo i Farkuim su optuženi za zločin sličan ilegalnom zatvaranju za što je propisana kazna zatvora od dvije do osam godina zatvora.

Policija kaže da je Gropo prvo rekao da mu je supruga bila zaključana u podrumu od 1995. godine da bi ubrzo promijenio iskaz i dodao da ju je zaključao 2003. godine. Ona je odvežena u bolnicu u Sokorabi na ljekarsko ispitivanje, a biće kasnije smještena kod rodbine.

Ovaj se slučaj povezuje s Jozefom Friclom, Austrijancem koji je 24 godine držao zatvorenu svoju kćerku, koja mu je u tom periodu rodila sedmoro djece. Fricl je na doživotnu robiju osuđen u martu 2009. godine.

Preporučujemo za Vas