Katapultirali drogu iz Meksika u SAD

Krijumčari, koji su ovom drevnom spravom prebacivali pakete kanabisa na američku teritoriju, uspeli su da umaknu policiji, ali se mogu videti na snimcima sigurnosnih kamera.
0 komentar(a)
Katapult, Foto: Mondo
Katapult, Foto: Mondo
Ažurirano: 27.01.2011. 20:17h

Pripadnici američke nacionalne garde, koja osigurava granicu sa Meksikom, pomoću video nadzora snimili su prošle nedelje čudan prizor: ljude kako katapultom prebacuju sumnjive pakete preko granične ograde.

Američki gardisti zaduženi za nadgledanje granice u mestu Nako, 80 kilometara od Tusona, u Arizoni, obavijestili su o tome meksičke kolege, koji su odmah spriječili ovu domišljatu operaciju šverca droge.

Krijumčari, koji su ovom drevnom spravom prebacivali pakete kanabisa na američku teritoriju, uspjeli su da umaknu policiji, ali se mogu videti na snimcima sigurnosnih kamera.

Policija je zaplijenila 20 kilograma droge i katapult visok tri metra, koji je bio montiran na automobilu nedaleko od granične ograde.

Izgleda da su latinoamerički šverceri droge riješili da ponovo pribjegnu dobrim starim metodama. Nedavno je uhvaćen golub-pismonoša koji je prenosio drogu zatvorenicima jednog kolumbijskog zatvora.

Bonus video: