Kolumbijci ismijavaju Čaveza u TV sapunici

U jednoj epizodi Venecuela gubi Malog Huga na šta joj Kolumbija kaže da joj je bolje bez njega.
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2011. 13:39h

Venecuela je zatražila od privatne TV kompanije da zaustavi prikazivanje kolumbijske sapunice jer je uvrjedljiva za zemlju.

Čepe Fortuna glumi lik koji se zove Kolumbija čija sestra Venecuela ima psa sa imenom Mali Hugo, istog imena kao i vencuelanski vođa Hugo Čavez.

U jednoj epizodi Venecuela gubi Malog Huga na šta joj Kolumbija kaže da joj je bolje bez njega.

Svađa je počela kad su zemlje krenule u poboljšanja svojih kroz istoriju zategnutih odnosa.

Oni su obnovili odnose prošlog Avgusta, ubrzo nakon što je predsjednik Huan Manuel Santos zauzeo kancelariju u Kolumbiji.

Venecuelanski regulator za telekomunikaciju Konatel rekao je da je lik nazvan Venecuela "iznova i iznova predstavljan kao povezan sa zločinom i vulgarnošću".

Njeno tračarenje i beskrupulozni maniri, rekao je, pokazuju "besramnu manipulaciju i pokušaj da se kroz zaplet demorališe narod Venecuele".

Konatel je naredio kanalu Televen da skine seriju sa programa u četvrtak uveče. Kanal još uvijek nije komentarisao zahtjeve.

Producent serije, Migel Anhel Bakero, tvrdi da program nije promovisao političku nekorektnost.

"To je tradicija folklora sa jedinom namjerom da zabavi ljude i pokaže im humor naroda sa kolumbijske obale kroz dvije sestre koje se zovu Kolumbija i Venecuela", rekao je u saopštenju.

Ovo nije prvi put da je Televan na udaru vlasti.

Tokom 2009. Venecuela je bilo jedna od nekoliko zemalja koja je naredila prekid prikazivanja epizoda američkog crtanog filma Family Guy, zbog odobravanja upotrebe marihuane.

A u 2008. kanal je bio primoran da prikazuje filmove javnog servisa kao dio kazne nakon što su prikazivali epizode Simsonovih - crtanog filma koji su vlasti smatrale nepodobnim za djecu - u periodu jutarnjih časova.

Gospodin Čavez održava čvrstu kontrolu nad medijima u Venecueli - opozicione grupacije ga optužuju da pokušava da spriječi širenje političkog nezadovoljstva.

Bonus video: