JAVNO PROKLINJANJE

Porez vješticama u Rumuniji

Vještice u Rumuniji okupiće se na rijeci Danube i javno prokleti vođe zemlje, kraljica vještica izmislila posebnu kletvu
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.01.2011. 14:57h

Samozvane vještice u Rumuniji pripremaju se da javno prokunu vođe zemlje zbog oporezovanja njihove profesije u okviru izmjena i dopuna zakona o radu.

Otrovne biljke mandrake trebaju da budu bačene u rijeku Danube, a kraljica vještica Bratara Buzea osmislila je čin koja uključuje mačiji izmet i mrtvog psa.

Porez na dobit od 16 odsto kao i zdravstvene i penzione isplate morali su biti nametnuti.

Profesija vještičarenja, astrologije, vračarenja, balsamovanja, nisu bili na listi prethodnog zakona o radu, stoga nisu bili predmet oporezovanja.

Ali sada se oni tretiraju kao samozaposleni, kao dio vladinog programa sakupljanja prihoda od onih koji su do sada izbjegavali plaćanje poreza.

Vještičarenjem, širom Evrope smatrano kao sujevjerje, nastavlja da fascinira Rumune.

"Konačno prepoznati!"

Alisia, jedna od mnogih vještica koje planiraju da bace biljku mandrake da bi donijele "zlo" rumunskom predsjedniku i vladi, rekla je da je njen prihod bio toliko mali, da ideju poreza čini budalastom.

Gđica Buzea, 63, koja je bila uhapšena 1977. zbog vještičarenja pod režimom Čaušeskog, upozorila je da njene kletve uvijek upale

"Zakonodavci ne gledaju sebe, koliko oni čine, njihove trikove", rekla je agenciji Asošijejted Pres.

"Oni kradu i dolaze kod nas tražeći od nas da bacimo čini na njihove neprijatelje", rekla je.

Plaćanja vješticama i astrolozima obično su u kešu i relativno su niska, oko 30 leva (6,7 funti, 9 eura) za konsultaciju, AP izvještava.

Gđica Buzea, 63, koja je bila uhapšena 1977. zbog vještičarenja pod režimom Čaušeskog, upozorila je da njene kletve uvijek upale.

"Mi nanosimo štetu onima koji nanose štetu nama. Oni hoće da izvuku zemlju iz krize koristeći nas? Oni bi trebali nas da izvuku iz krize u koju su nas uvukli."

Jedna od vještica vidjela je dobar znak u novom zakonu.

Preporučujemo za Vas