Pakistan oborio dva indijska aviona, Indijci tvrde da je "izgubljen jedan"

Indija je juče izvela napad na najveći kamp za obuku grupe Džaiš-e-Mohamad, za koju Nju Delhi tvrdi da stoje iza samoubilačkog bombaškog napada na indijske vojnike u Kašmiru, 14. februara ove godine
9469 pregleda 1 komentar(a)
Indijski vojnici pored oborenog aviona, Foto: Reuters
Indijski vojnici pored oborenog aviona, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.02.2019. 09:15h

Pakistan je "oborio" dva indijska aviona u svom vazdušnom prostoru, izjavio je danas portparol pakistanske vojske, general Asif Gafor.

"Vazduhoplovne snage su oborile dva indijska aviona u pakistanskom vazdušnom prostoru", naveo je pakistanski general na Tviteru.

On je dodao da je jedan avion pao u indijski Kašmir, a drugi u pakistanski dio Kašmira, kao i da je jedan od pilota priveden.

Premijer Pakistana Imran Kan na sastanku sa državnim i vojnim vrhom odbacio je tvrdnje Indije da je na meti jučerašnjeg napada indijskih snaga bio "navodni teroristički kamp blizu Balakota".

Kan je rekao da je riječ agresiji Indije na koju će Pakistan odgovoriti.

Indija je juče izvela napad na najveći kamp za obuku grupe Džaiš-e-Mohamad, za koju Nju Delhi tvrdi da stoje iza samoubilačkog bombaškog napada na indijske vojnike u Kašmiru, 14. februara ove godine.

Zvanični Nju Delhi tvrdi da je oboren jedan avion i da je jedan pilot nestao nakon napada.

"U ovom sukobu smo nažalost izgubili jedan MiG21. Pilot je nestao u akciji. Pakistan tvrdo da je u njihovom pritvoru. Provjeravamo informacije", saopštilo je indijsko ministarstvo vanjskih poslova.

Indijske vlasti zatražile su od zaposlenih u bilnici u gradu Singar da na krovu oslikaju crveni krst, kako bi se jasno vidjelo da je riječ o bolnici.

Ovakav postupak zatražen je kako bi se bolnica zaštitila tokom sukoba između Indije i Pakistana.

Bonus video: