"NE ŽELIMO DOGOVOR PO SVAKU CIJENU"

Bolton: Sastanak sa Kimom ipak bio uspješan, Tramp preokrenuo diplomatiju

Džon Bolton je u tri televizijska intervjua pokušao da objasni da je Tramp unaprijedio interese nacionalne bezbjednosti SAD tako što je odbio loš sporazum
1830 pregleda 0 komentar(a)
Kim i Tramp, Foto: KCNA/Reuters
Kim i Tramp, Foto: KCNA/Reuters

Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton ocijenio je da je samit predsjednika Donalda Trampa i sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una u Vijetnamu bio uspješan, uprkos tome što nije postignut sporazum o denuklearizaciji Korejskog poluostrva.

Džon Bolton je u tri televizijska intervjua pokušao da objasni da je Tramp unaprijedio interese nacionalne bezbjednosti SAD tako što je odbio loš sporazum, istovremeno radeći na tome da ubijedi Kima da prihvati "veliki dogovor koji bi mogao da napravi razliku za Sjevernu Koreju".

"Tramp ne želi dogovor po svaku cijenu, ni sa Sjevernom Korejom, ni sa bilo kim, ako je to suprotno američkim nacionalnim interesa", rekao je Bolton, prenosi AP.

Bolton je rekao da je Tramp preokrenuo tradicionalnu diplomatiju, pa tako i u slučaju Sjeverne Koreje i dodao da je "tradicionalna diplomatija bila neuspješna u posljednje tri administracije", prenosi Tanjug.

Preporučujemo za Vas