ISKAZAO SAUČEŠĆE PORODICAMA UBIJENIH

Bečić osudio teroristički napad na Novom Zelandu

"Ovaj monstruozni zločin i brutalno varvarstvo obavezuju cjelokupno čovječanstvo na odlučnu i beskompromisnu borbu protiv svih oblika ekstremizma, šovinizma, neofašizma, neonacizma i nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti"
735 pregleda 2 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 16.03.2019. 09:22h

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, osudio je teroristički napad na dvije džamije na Novom Zelandu.

U masakru u dvije džamije ubijeno je 49 osoba.

"O najvišem stepenu monstruoznosti upečatljivo govori i to što se ovaj stravični zločin iz mržnje desio upravo u petak, danu od posebnog značaja u islamu kada se klanja džuma namaz, danu kada se muslimani okupljaju. Istinski saosjećamo sa svakim muslimanom kojem je ovaj petak, umjesto kao dan uzvišenog obraćanja Bogu, ostao u znaku bola i nespokoja zbog nevino prolivene krvi i ljudskog stradanja", navodi se u saopštenju.

Bečić je iskazao saučešće porodicama ubijenih, kao i svim pripadnicima i velikodostojnicima islama.

"Ovaj monstruozni zločin i brutalno varvarstvo obavezuju cjelokupno čovječanstvo na odlučnu i beskompromisnu borbu protiv svih oblika ekstremizma, šovinizma, neofašizma, neonacizma i nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti. Prije toga je neophodno da se ono pogleda u ogledalo i sagleda zašto se i kako brojne socijalne forme nekažnjeno i komotno koriste za bujanje najvećih neprijatelja ljudskih prava i sloboda, demokratije i tolerancije", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas