Mandić: Teroristički napad na Novom Zelandu izaziva prezir i gađenje

"To što je zlikovac na svom oružju ispisao imena velikih junaka srpskog naroda samo govori da se radi o poremećenom umu i psihičkom bolesniku koji ne zna ništa o tim ličnostima, niti o istoriji Srba"
1558 pregleda 5 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.03.2019. 13:41h

Lider Nove srpske demokratije i član predsjedništva Demokratskog fronta Andrija Mandić osudio je teroristički napad na Novom Zelandu.

U masakru u dvije džamije ubijeno je 49 osoba.

"Najoštrije osuđujem mučko ubistvo nedužnih ljudi u džamiji na Novom Zelandu i smatram da se radi o terorističkom činu koji izaziva prezir i gađenje. Ovom prilikom izražavam saučešće porodicama nastradalih i nadam se u brz oporavak ranjenih ljudi. To što je zlikovac na svom oružju ispisao imena velikih junaka srpskog naroda samo govori da se radi o poremećenom umu i psihičkom bolesniku koji ne zna ništa o tim ličnostima, niti o istoriji Srba. Ti naši veliki preci nikada nijesu udarali na žene, djecu i nenaoružane ljude, već su živjeli u duhu čojstva i junaštva", navodi se u saopštenju Mandića.

Dodaje da se "srpski narod čitavu svoju istoriju obilježio teškom i krvavom borbom za slobodu protiv raznih okupatora..."

"Upravo ta borba neprestana našeg naroda za svoju slobodu i prava, oduzima mogućnost bilo kome da u ubilačke pohode, u kojima su žrtve civili, žene i djeca, ide ,"kiteći’" se srpskim junacima, među kojima su i oni koje je zločinac iz Krajstčerča ispisao na svom oružju", naveo je Mandić.

Bonus video: