Krivolovca usmrtio slon, pa ga rastrgli lavovi

Rendžeri Parka Kruger uhapsili trojicu lovokradica, kojima je oduzeto i oružje
2699 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.04.2019. 17:33h

Jedan krivolovac izgažen je do smrti kada je pokušao ubiti nosoroga u Nacionalnom parku Kruger u Južnoj Africi. Nakon što ga je pregazio slon, njegovo tijelo su rastrgli lavovi. Ostali su samo glava i odjeća.

Grupa lovokradica ganjala je nosoroga kada se iznenada pojavio slon koji je napao jednog od njih. Preživjela trojica su uklonila tijelo i pobjegla, ali su a pronašli lavovi koji su ga rastrgli.

Djelove tijela tražili rendžeri Parka Kruger, a u potrazi je učestvovao i helikopter, prenosi portal Klix.ba.

Pronašli su druge tragove koji su doveli do trojice lovokradica koji su uhapšeni, a oduzeto je oružje. Ostaci tijela ilegalnog lovca pronađeni su nakon četiri dana. Ostala je lobanja i odjeća.

"Ulaziti u park Kruger ilegalno i pješke nije pametno jer ima mnogo opasnosti, a ovaj incident je dokaz. Bilo je tužno vidjeti kćerke koje tuguju zbog gubitka oca, pogotovo jer smo uspjeli naći samo malo ostataka njegovog tijela", kazao je izvršni menadžer parka Glen Filips.

Trojica preživjelih lovokradica optuženi su za organizovani kriminal, ilegalni ulazak u posjed, te posjedovanje vatrenog oružja i municije bez dozvole.

Bonus video: