VIDEO Junker zamalo zapalio predsjednika i prvu damu Ruande

Ceremonija povodom 25. godišnjice genocida je održana u Memorijalnom centru u Kigaliju, a zvaničnici su dobili baklje kojima su simbolično zapalili plamen
8306 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2019. 17:20h

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker prošle je nedjelje prisustvovao obilježavanju 25. godišnjice genocida u Ruandi u kojem je ubijeno oko 800.000 ljudi.

Ceremonija je održana u Memorijalnom centru u glavnom gradu Kigaliju.

Junker se tom prilikom našao u društvu predsjednika Ruande Pola Kagamea i njegove supruge Žanet. Dobili su baklje kojima su simbolično upalili plamen, nakon čega se Junker okrenuo kako bi baklju predao pomoćnici, ali pritom je zamalo opekao po licu Kagamea i njegovu suprugu.

Ovo je samo jedan u nizu incidenata 64-godišnjeg luksemburškog političara, podsjeća Indeks.

Junker je u julu prošle godine snimljen kako se tetura i jedva održava ravnotežu na samitu čelnika NATO-a. Prisutni čelnici morali su mu pomoći da ne padne, a šef Evropske komisije tada je rekao da nije bio pijan već da je razlog teturanja bio išijas.

U oktobru prošle godine Junker je oponašao britansku premijerku Terezu Mej i plesao na pozornici.

Godinu ranije se "prišunjao" s leđa hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću i uštinuo ga, a potom mu i poslao poljubac.

Na samitu Istočnog partnerstva u Rigi 2015. mađarskog premijera Viktora Orbana je pozdravio sa "zdravo, diktatore" i pred okupljenima ga "častio" blagim šamarom.

Bonus video: