Mekejn kritikovao Trampa: Vođa slobodnog svijeta ne može čestitati diktatorima

“Trump je, telefonskim pozivom Putinu, ponizio svakog državljanina Rusije kome je oduzeto pravo glasa, uključujući i ruske patriote koji protestuju protiv Putinovog režima”
8 komentar(a)
Džon Mekejn, Foto: Reuters
Džon Mekejn, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.03.2018. 10:08h

Američki senator iz Arizone i bivši predsjednički kandidat Republikanaca Džon Mekejn kritikovao je predsjednika Donalda Trampa zbog čestitke koju je uputio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, povodom pobjede na predsjedničkim izborima u Rusiji, javlja agencija Anadolija.

"Američki predsjednik ne može predvoditi slobodan svijet čestitajući pobjedu diktatorima na lažnim izborima", poručio je Mekejn, u pisanoj izjavi.

Takođe je naveo kako Trampov telefonski poziv Putinu predstavlja ponižavanje ljudi koji su “žrtve” izbora u ovoj zemlji.

“Trump je, telefonskim pozivom Putinu, ponizio svakog državljanina Rusije kome je oduzeto pravo glasa, uključujući i ruske patriote koji protestuju protiv Putinovog režima”, smatra Mekejn.

Američki predsjednik Donald Tramp je potvrdio kako je Putinu uputio čestitku na predsjedničkim izborima, održanim u nedjelju, 18. marta. Takođe je dodao kako će se u skorije vrijeme sastati sa Putinom.

Bonus video: