Avion sa 143 putnika upao u rijeku na Floridi, nema mrtvih

Avion koji je sinoć letio iz američke baze Gvantanamo na Kubi sa 136 putnika i sedam članova posade, uletio je u dosta plitku rijeku kod vojne baze Džeksonvil na Floridi. Svi putnici su evakuisani iz letjelice
7608 pregleda 0 komentar(a)
Skliznuo sa piste pri sletanju: Boing 737, Foto: Reuters
Skliznuo sa piste pri sletanju: Boing 737, Foto: Reuters

Boing 737 sa 143 putnika skliznuo je sa piste pri slijetanju u pomorskoj bazi na Floridi, u SAD, i upao u rijeku, a u udesu nema teško povrijeđenih, saopštile su vojne vlasti.

Avion koji je sinoć letio iz američke baze Gvantanamo na Kubi sa 136 putnika i sedam članova posade, uletio je u dosta plitku rijeku kod vojne baze Džeksonvil na Floridi. Svi putnici su evakuisani iz letjelice.

Prema kancelariji šerifa Džeksonvila 21 osoba odvedena je u lokalne bolnice zbog manjih povreda a drugi su zbrinuti na licu mjesta.

Oko sto vatrogasaca i pripadnika službi spasavanja mobilisani su zbog ove nesreće, navele su lokalne vlasti.

Televizijski snimci prikazuju avion djelimično potopljen u rijeci, bez vidljive štete. Snimci prikazuju znak kompanije "Majami Er Internešenal" ("Miami Air International").

"Svi živi i zdravi. Policija i vatrogasci su fantastični", napisao je u Tviter poruci gradonačelnik Džeksonvila Leni Kari.

Avion je prevozio osoblje iz vojne baze Gvatanamo i njihove porodice.

Zvaničnici nisu još rekli zašto je avion skliznuo sa piste.

Bonus video: