UNHCR: U vazdušnim udarima u Jemenu gađani civili

Portparol UNHCR-a Andrej Mahečić izjavio je da među povrijeđenima u jučerašnjim napadima ima izbjeglica, uključujući ženu iz Somalije i njenu ćerku koje su dobijale "kritičnu" medicinsku pomoć
229 pregleda 1 komentar(a)
Jemen, Foto: Beta AP
Jemen, Foto: Beta AP

Agencija UN za izbjeglice (UNHCR) saopštila je danas da je "izuzetno tužna" zbog gađanja civila u nedavnim vazdušnim udarima međunarodne koalicije u glavnom gradu Jemena, u kojima je poginulo najmanje šest osoba, uključujući četvoro djece.

Portparol UNHCR-a Andrej Mahečić izjavio je da među povrijeđenima u jučerašnjim napadima ima izbjeglica, uključujući ženu iz Somalije i njenu ćerku koje su dobijale "kritičnu" medicinsku pomoć.

UNHCR je naveo da su humanitarni uslovi za više od 275.000 izbjeglica i tražilaca azila koji žive u Jemenu "znatno pogoršani" zbog rata koji se vodi u toj zemlji.

Vlada Jemena, koju podržava međunarodna koalicija na čelu sa Saudijskom Arabijom, ratuje protiv pobunjenika iz pokreta Huti od 2015. godine.

Više od 10.000 ljudi je poginulo, a milioni su raseljeni u tom ratu koji je doveo do teškog razaranja i široko rasprostranjene gladi u najsiromašnijoj zemlji arapskog svijeta.

Bonus video: