"ZAČULA SE SNAŽNA EKSPLOZIJA"

Dačić bio u predsjedničkoj palati u vrijeme napada terorista: Mi smo na to navikli, nas su bombardovali

Dačić je za Tanjug ispričao da je eksplozija snažno odjeknula i da se predsjednik Somalije trgnuo na to
1598 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka Dačića i predsjednika Somalije Mohameda Abdulahija Mohameda Farmađa, Foto: BETAPHOTO
Sa sastanka Dačića i predsjednika Somalije Mohameda Abdulahija Mohameda Farmađa, Foto: BETAPHOTO

U trenutku napada terorista u prijestonici Somalije, Mogadišuu, šef srpske diplomatije Ivica Dačić nalazio se u predsjedničkoj palati, gdje je razgovarao sa predsjednikom te zemlje.

Kako je ministar Dačić prenio za Tanjug, začula se snažna eksplozija, a u međuvremenu mu je rečeno da je to bio napad u kome ima više mrtvih i ranjenih.

Dačić je dodao da je, kako su ga domaćini obavijestili, meta napada bio bivši ministar vanjskih poslova Somalije, prenosi Tanjug.

Dačić je to rekao u telefonskom razgovoru za Tanjug iz Atine, gdje je inače avion Vlade Srbije kojim je išao prinudno sletio zbog kvara koji se trenutno otklanja i čeka se da to bude završeno kako bi nastavili put za Beograd.

Dačić je za Tanjug ispričao da je eksplozija snažno odjeknula i da se predsjednik Somalije trgnuo na to.

"Mi smo na to navikli, nas su bombardovali”, rekao je Dačić, dok mu je predsjednik Somalije kazao na to da su ovdje bili neki sa Zapada, oni bi odmah pobjegli.

Šef srpske diplomatije je dodao i da nije bilo evakuacije zaposlenih i gostiju u predsjedničkoj palati.

U eksploziji u Mogadišuu koju su izveli teroristi Al Šababa povezani sa Al Kaidom poginulo je najmanje devet ljudi, uključujući bivšeg šefa diplomatije Somalije, a ranjeno je 13, mahom vojnika.